Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
Foto: elmer
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme dokopy. Maslo by malo mať pred spracovaním izbovú teplotu aby sa ľahko premiešavalo. Pomer ingrediencií závisí v podstate od Vašej chute, niekto má rád maslo viac cesnakové, niekto viac bylinkové...
- 2
hermelín obalíme v 1-2 plátkoch Schwarzwaldskej šunky, špáradlom upevníme tak, aby šunka obaľovala syr, no nebola porušená jeho "kôrka" syra. Na vrch takto pripraveného syra dáme bylinkové maslo a vložíme do zapekacej misy spolu s cherry paradajkami. Pečieme ca. 15-20 min pri teplote 180 stupňov.
- 3
rukolovú "podstieľku" pripravíme veľmi jednoducho. Rukolu umyjeme, osušíme a úhľadne poukladáme na tanier. Pridáme kukuricu, pokvapkáme citrónovou šťavou a prelejeme olivovým olejom. Na takto pripravenú podstieľku položíme ugrilovaný syr, vedľa položíme upečené cherry paradajky.
- 4
ako prílohu môžme zvoliť pečené bagetky, ktoré pred pečením narežeme a v rezoch takisto potrieme bylinkovým maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu